Blogg

Kabusa Art Gallery, Påsken 2023

Så var det dags! Utställningen på Kabusa Art Gallery !
7 April – 14 Maj pågår utställningen!

Äntligen kom den utställning som jag stått och jobbat i över 3 månader för. Dags att tillsammans med ca 14 andra konstnärer inviga denna utställning med en VIP afton.

Här är de andra:

• Anders Englund – Måleri, Realism
• Viktoria Qvarforth – Måleri, Figurativt
• Anders Thomasson – Måleri, Kubism
• Maria Hamberg – Måleri, Abstract
• Johannes Nielsen – Skulptur, Brons [CNA]
• Anna Sophia Rydgren – Måleri, Skulptur, Textil
• Timbul Hararjo – Skulptur, Metall, Stål, Alu. [ID]
• Ylva Jonsson – Skulptur, Nät
• Andreas Johansson – Måleri, Abstrakt
• Helena Hötzl Setterström – Måleri
• Evelyne Brader Frank – Skulptur, Marmor, Stål [CH]
• Finn Gutenfelt – Historic Racing Fine Art
• Karolina Palmér – Måleri
• Peter Mandl – Skulptur, Brons, Glas
• Nimrod Messeg – Skulptur, Stål, Metall [ES]


Första minutrarna ……….

Så glad  för allt härligt gensvar och att en av de stora damerna fick följa med hem till sina nya ägare redan första VIP kvällen.
❤️

Äntligen dags för Hedefors!

Äntligen har jag öppnat galleriet. Det som var tänkt att ske i Oktober blev i stället i december! Så välkomna.
Jag har öppet den 18 – 19 dec och sen öppnar jag igen den 12 Januari 2022.

Det kändes väldigt kul att öppna galleriet! Har även öppnat en liten butiksdel där jag säljer lite presenter. Tänkte att det kunde vara kul att ta in lite från andra konstnärer och företagare och inte bara ha mina egna kuddar och sjalar. Även om jag har mycket av det i butiken.
Men du kan även finna Mats Jonassons skålar, du kan hitta lite smycken och en mängd slipsar, herrnäsdukar, sjalar och konstnärsmaterial.
Så vi börjar här och ser vart vi landar……..

Häng med mig på min lilla nya livs tripp! Vem vet vart tåget stannar nästa gång…..❤️🙏

PS: Ni konstnärer som är intresserade av att eventuellt ställa ut så kontakta mig på helena@helenahotzl.com

Kul att Lokalpressen i Lerum satte mig på första sidan……. 🙏

Lämnar Spinneriet och beger mig till Hedefors

I höst lämnar jag Spinneriet i Lindome efter att ha varit där i 4 härliga år. Men då vi flyttade till Lerum 2018 så har det varit ett evigt pendlande. Men har nu hittat en lokal i närheten av mig.  Även om jag älskar att köra bil så blev det lite mycket ”måste” sträckor när mina barn /ungdomar är i Lerum – Alingsås.
Jag fann en helt underbar lokal som jag nu skall börja fixa i ordning. Så håll koll i höst. Någon gång i oktober – november öppnar jag dörrarna till Hedefors. Mitt egna galleri och event lokal. Ett ställe där jag vill att folk skall komma och fyllas av energi och glädje. Har så många tankar….

Syns snart!

<3

Vi hör dessa ord om och om igen. Vi läser dem om och om igen men lär vi oss av dem?

Ibland vill man bara skynda sig fram. Ibland har man inte tålamod.
Idag var jag på IFK kliniken igen. Jag har haft så ont  i min högerarm sen jag trodde för några dagar sen att det var på väg att släppa. Idag fick jag tabletter som skall stilla den värsta inflammationen… och träna, träna!!!! Nu inne på 4: månaden av inflammation…. 🤪
Men så idag fick jag besked om att en vän fått Leukemi. Och en annan gammal vän som också drabbats av denna djäkla cancer. Plötsligt blev mina problem inte något att längre gnälla över. Jag vet ju vad jag skall göra för att bli bra.
Det är då man stannar upp igen och funderar på hamsterhjulet man springer omkring i eller nuförtiden går omkring i. I väntan, i hopp om saker som kan ske eller ska ske. Men att vi måste stanna upp och njuta av stunden.
Njuta av nuet. Att inte skynda fram hela tiden…Ta tag i det vi kan ta tag i nu. Inte skjuta upp saker som går att göra nu.
Krama varandra mer. Inte gnälla över småsaker. Det är så lätt att hamna i den där lilla trånga boxen. Men också inse att vi är bara människor som måste få vara bara människor. Livet är här och nu….
Vi hör dessa ord om och om igen. Vi läser dem om och om igen men lär vi oss av dem?

11 år sedan

Sitter och går igenom en massa gamla bilder. Hittar dessa från 2010 när jag vart på väg till Los Angeles. Jag tyckte jag var tjock. Men försökte hålla in den mage som fött 2 barn. Jag kallade mig själv för Frankensteins syster efter sammanlagt 12 operationer.

Här hade jag gjort 10 operationer i benen. Varav en av dem för att byta ut ett ben som var ruttet vilket gjorde att man tog ben från mina höfter.

Jag hade haft njursten, opererat bort 2 cyster från äggstockar. Haft magsår och led av en lungsjukdom som kollades varje år under 10 års tid. Fortfarande ej helt bra. Tarmproblem om vartannat. Vad jag vet är att jag skrattade ofta.

Här hade jag förlorat 2 vänner. Inte visste jag då att 14 st till skulle lämna oss under kommande 7 år.

Inte visste jag då att jag skulle dra till mig psykopater.Inte visste jag då att sorgen ibland var för tung för att bära och att vänner vände mig ryggen då de inte orkade med mitt liv.Inte visste jag då att jag en dag skulle förstå dem.

Inte visste jag då att jag skulle få beskedet att min rygg var ihopväxt och att det satt en tumör på insidan. Inte visste jag då att min väninna strax skulle bli mördad. Inte visste jag då att alla drömmar skulle gå åt skogen. All kamp och möda. Allt som jag under perioder valde att leva på knäckebröd för. Inte visste jag då att jag skulle signa kontrakt med London som skulle vara något år. Inte visste jag då att min väninna skulle dö i cancer. Det jag visste var att jag nu bodde i en lägenhet som en gång i tiden bebotts av en annan gammal väninna som dött i cancer.

Det jag inte visste var att jag skulle få träffa kärleken igen på riktigt då flera intalat mig att ingen någonsin skulle kunna älska mig. Det jag visste var att folk var avundsjuka. Det jag visste var att en man kallade mig äcklig för att jag sa stop och belägg och kom på hans lögner. Det jag inte visste var att jag aldrig skulle förstå varför vissa var avundsjuka på mitt liv.

Det jag inte visste då var att jag som då kände mig stor skulle gå upp 12 kg och känna mig otroligt stark och faktiskt ganska ok. Det jag inte visste var att en Calvin Klein modell i Miami skulle bli förtjust i mig. Inte visste jag då att jag en dag skulle träffa honom i Miami. Det jag visste var att han var en ganska djup människa. Det jag visste var att han gillade tjejer. Det jag visste var att han inte var för mig.

Det jag inte visste då var att jag skulle få mail från en grupp misshandlade kvinnor i USA att min konst gav dem styrka. Inte visste jag då att begreppet A fucking artist är något som jag skulle trycka på T-shirt. Inte visste jag då att jag en dag skulle prata inför folk på en Enpowering women event. Inte visste jag då att Madonnas scene designer skulle gilla mina herrnäsdukar. Inte visste jag då att Saudi arabien var på väg att investera 36 miljoner i min framtidstro. Inte visste jag då att jag skulle vara tacksam när det inte blev av.

Inte visste jag då att jag skulle blomma upp mer som 50 åring än den 41 åring jag då var.

Inte visste jag då att vissa skulle bli avundsjuka.
Inte visste jag då att jag och en väninna skulle ut och festa med Dolph Lundgren i Beverly Hills. Inte visste jag då att min väninna och jag skulle bli inbjudna till Ryan Goslings party. Inte visste jag då att en god vän i L.A varit förlovad med Mel C i Spice girls.Vad jag visste var att jag 20 år fyllda på väg mot 21 vart grovt våldtagen i Geneve. Vad jag visste var att jag levt med en man som levt dubbelliv i Tyskland. Vad jag visste var att jag suttit på middag med Maffians gudfader i Geneve. Vad jag inte visste var att jag skulle få erbjudande att vara med som statist i The girl with the dragoon tatoo. Vad jag visste var att jag stått nära Rob Lowe på en club i L.A. Vad jag inte visste var att när jag begravde min pappa så var min dåvarande pojkvän på date med en annan. Vad jag inte visste var att Anthoney Hopkins en dag skulle rekommendera en att köpa en tavla av mig i L.A. Vad jag visste var att jag sett Billy Idol på en club i L.A på 80 talet. Vad jag inte visste var att Casper van dien skulle komma att skriva till mig under 3 års tid då och då. Vad jag visste då var att de i USA såg mig som en blandning mellan Angelina Jolie och Famke Jaensen och ville fota mig och göra mig till något de inte själva visste. Så det jag inte visse var att jag visste det jag inte visste…..hahaha
Vad jag inte visste var att jag skulle prata dagar i ända med en gammal rock stjärna som stöttade mig. Vad jag inte visste var att jag skulle få 2 st dödsbesked på en och samma dag. Vad jag inte visste då är hur man skulle bli av med smärtan. Vad jag visste var att min son fått en jobbig sjukdom. Vad jag inte visste var att han skulle förlora så mycket och att han skulle få lida så. Vad jag vet är att trots allt är han i dag en fantastisk fin och glad kille oftast. Vad jag vet är att min dotter och han är så tajta och fina mot varandra. Vad jag inte visste var att kärlek inte alltid räcker till. Vad jag vet är hur det är att bli psykiskt misshandlad. Vad jag vet är hur det är att spå 3 kvinnor i USA på en chat utan att veta vilka de är. Vad jag vet är hur det är att se en film rullas upp i mitt inre och få det bekräftat att den personen levde förr.

Vad jag visste var att jag vart retad som barn. Vad jag visste var att jag skrikit varje natt av smärta som barn pga att benet ruttnade. Vad jag inte visste var att jag en dag skulle gå ut ur denna lägenhet på fotot och känna en tacksamhet så stor att jag grät av lycka för att få leva. Ingen mer tumör. Bara glädje…..

It goes on and on… Detta var bara lite av allt vetande och inte vetande…….

<3

Utställning hos mig i Spinneriet 27 / 3 kl 12-16

Att måla abstrakt har jag gjort sen jag började måla. Men oftast hamnade en kvinna ovanpå eller andra figurer. Bakom varje dam är en abstrakt målning.
Ibland då och då låter jag den abstrakta tavlan förbli abstrakt. Ibland dyker människor eller djur upp i mina tavlor vilket jag inte vill förstöra.
Nu kommer jag att ha en utställning där jag enbart visar upp det abstrakta.
Ni som har möjlighet att komma är så välkomna!
Jag har en stor lokal. Ca 90 kvm så vi kommer att ha koll på att det inte kommer vara mer än några st inne åt gången!
Ser fram emot att visa upp mina tavlor som gör mig lyckliga långt in i märgen! Jag blommar upp när jag kommer till mitt jobb nu då jag njuter av varje liten cm på varje tavla….Hoppas ni skall känna likadant!

Välkomna den 27 / 3 till Spinneriet i Lindome! Spnnmästarevägen 2 bestämt!
Där kan ni även hitta en massa kul butiker och restaurang. Samt ett nyöppnat fik!! Underbart!

<3

Poster

Var så glad när mina posters kom häromdagen!
De är i 50 x 70 cm stora.
För er som är intresserade så kan ni få en stor rabatt nu om ni tecknar mitt nyhetsbrev.
Jag kommer inte att bombadera er med mail. Absolut inte men om jag skall ha utställningar etc så kommer det att komma inbjudningar etc. Skriv in eran mail på första sidan på min hemsida så kommer ni att få en kod mailad till er som ni sedan lägger in i kassan när ni skall avsluta betalningen för denna poster. I stället för 495 kr så får ni köpa den för 295 kr. Erbjudandet gäller fram till slutet av januari.
Ha en fin dag!
<3

”Playground”

”Playground”

Här är en målning som jag gjorde då Corona kom till oss. Det var så mycket tråkigt som skedde i början när ingen visste hur det skulle vara och hur vi skulle förhålla oss. Jag kom in i en ännu mer färgglad och naiv period i mitt målande.
” Playground ” kändes som ett bra namn på målningen. Det kändes verkligen som en lekplats i livet där allt vart kaotiskt och så fortsatte det under hela år 2020. Nu är det nya tag. Ny härlig energi som skapas. Låt barnet i dig leva ut!
Oavsett hur gamla vi än är…….

Ha en fin dag!
Helena

2021

2021

Ett nytt år har börjat. 2021 som nog många längtat efter. I hopp om att året 2021 skall bli bättre för många av oss.
Ett tufft år 2020.
3 st som jag kände lämnade jordelivet och mina barn har haft diverse saker så det har tagit kraft och energi. Men i allt det sorgliga finns hoppet kvar.
Tyvärr har konsten gått dåligt då många inte kunnat ta sig till utställningar. Dock är jag så tacksam för alla de som valde att komma och handla av mig. Livet måste ju snurra vidare även om Corona finns ibland oss.

Mycket tankar fanns där dag som natt. Är jag på rätt väg? Vad håller jag på med? Är detta mitt liv? Så kommer minnena upp. Jag har trots allt gjort en hel del.
Jag tänker tillbaka på tiden då jag var över i USA 4 ggr på 1,5 år. De utställningar jag haft där och de utställningar jag varit med på i världen. Senast 2018.

Att få gåvan att skapa och glädja människor med min konst är något som känns väldigt bra inombords. För många år sedan sa en människa som jag älskade att ” Vem skulle vilja ha min konst” , ” Vem skulle änns bry sig om att titta på den”? Men samma person sa också till mig att jag aldrig skulle hitta någon som skulle kunna älska mig eller änns stå ut med mig. Så egentligen skall man inte lyssna på de orden men det är tyvärr oftast de orden som fastnar i änns själ. Det som följer med än ibland och det som får än att ibland tveka med vad man håller på med. Det som får än sårbar när ingen kommer eller det som ger så mycket kärlek och hopp när så många kommer……Vi konstnärer ger våran själ, vårat inre och den kamp vi haft inom oss. Vi ger den kärlek och glädje vi har inom oss. De människor vi lärt känna och träffat genom livet. Händelser som vi gått igenom. Allt hamnar i vårt cellminne och pulseras ut genom våra händer när vi skapar de tavlor vi skapar…

Jag hoppas att 2021 skall ge mig en chans att fortsätta med det jag kämpat för så många år. Det som en tid bara gav knäckebröd på bordet. Det som också gett mig en chans att visa min konst i Los Angeles, New York, Chicago, Washington, Florens, Paris, Geneve, Budapest, London , Stockholm och Göteborg. Och inte minst Hemsjö och Karlstad. Vad har jag glömt…….?

Om du läser detta så innebär det också att en ny hemsida är släppt. En hemsida som jag skall sköta helt själv.

Tack snälla ni för att ni kikar in här!
All lycka för 2021!!
Nu kör vi…………….”

En inre resa startar igen….

En inre resa startar igen….

Igår var jag hos min mamma då hon fått en vatten läcka och som skall renoveras i hela källardelen under veckan. Min morbror och moster var också där och hjälpte till. Ja, de ordnar med mycket för mamma vilket känns som en gåva när de bor så nära henne. Vi är väldigt tacksamma jag och min syster.
Jag gick igenom en del saker som måste slängas och packas och hittade gamla bilder från min barndom. Jag såg glad ut även om livet då inte var så lätt för en liten tjej. Som ni vet hade jag kontakt med en författare i Stockholm som en dag skall hjälpa mig sammanställa den bok som jag länge funderat på att skriva. Allt har en tid som jag brukar tänka och den tiden känns som att den närmar sen. Min resa har varit lång och varit i många år. Och kan jag hjälpa en enda person med min resa så har jag lyckats med det som jag vill……. Låt oss se vart detta bär av…….

AnsiktenAnsikten har alltid fascinerat mig. Så som make up artist fick jag gå loss i ansikten. Jag kunde komma på mig själv att kika på olika människors ansikte och fastna i deras ansikte med tankar på hur jag skulle måla dem.
Make up artisteriet föll ganska snart men hann sminka en hel del innan jag la av den drömmen. Målandet med färg på duk och ansikten fortsatte dock. Pga en gammal kund så slutade jag måla ansikten då jag insåg att det var bättre att kunden skapade sitt egna i huvudet. Nu har jag hamnat i en period där jag tröttnat lite på mina ansiktslösa kvinnor. När jag sen blev kontaktad av ett galleri i Barcelona så var de de ansiktslösa som de ville ha till sitt galleri så jag började igen men älskar ögon så jag velar fram och tillbaka. Inser också att man kan göra båda.

Ha en fin dag. Skall ner till Spinneriet lite nu…….Och måla en stor tavla……..

Kram på er alla fina!

Dalai Lama…

8 july och det spöregnar ute. 15 graders sommarvärme ..fniss.. 🤭
Men man skall inte klaga, eller hur? 🤭

Mitt hopp är att alla barnen få vara ute och bada och njuta av sommarlov snart innan skolorna är igång igen. Det är så viktigt att få hämta energi och nu särskilt med tanke på att Corona fortfarande är kvar. Tyvärr verkar värmen utebli i år så det är bara att le och tänka att höstväder och rätta kläder är ganska bra ändå…… fniss.

Dalai dök upp på min Facebook och jag känner och tror att hans visord är de bästa som jag läst genom åren. Tyvärr har jag inte läst någon av hans böcker. Har ni det? 🙂

I dag skall vi åka till Varberg med goda vänner. Ser fram emot det även om regnet smattrar på rutan och den där strandpromenaden verkar inte direkt lockande längre. Vi får bara njuta av stunden……och självklart av glatt umgänget i stället och vem vet….kanske solen tillslut skiner igen. 🤭

💖

Dalais ord:
”I try to think of myself just as one among seven billion human beings. If we emphasise differences between us it creates distance; if I dwell on the idea that I’m Dalai Lama I make myself a prisoner, but if I think of myself as a human being like everyone else it brings us closer. All seven billion human beings are interdependent, so my future like everyone else’s depends on the rest of humanity.”
-Dalai Lama