Blogg

Utställning hos mig i Spinneriet 27 / 3 kl 12-16

Att måla abstrakt har jag gjort sen jag började måla. Men oftast hamnade en kvinna ovanpå eller andra figurer. Bakom varje dam är en abstrakt målning.
Ibland då och då låter jag den abstrakta tavlan förbli abstrakt. Ibland dyker människor eller djur upp i mina tavlor vilket jag inte vill förstöra.
Nu kommer jag att ha en utställning där jag enbart visar upp det abstrakta.
Ni som har möjlighet att komma är så välkomna!
Jag har en stor lokal. Ca 90 kvm så vi kommer att ha koll på att det inte kommer vara mer än några st inne åt gången!
Ser fram emot att visa upp mina tavlor som gör mig lyckliga långt in i märgen! Jag blommar upp när jag kommer till mitt jobb nu då jag njuter av varje liten cm på varje tavla….Hoppas ni skall känna likadant!

Välkomna den 27 / 3 till Spinneriet i Lindome! Spnnmästarevägen 2 bestämt!
Där kan ni även hitta en massa kul butiker och restaurang. Samt ett nyöppnat fik!! Underbart!

<3

Poster

Var så glad när mina posters kom häromdagen!
De är i 50 x 70 cm stora.
För er som är intresserade så kan ni få en stor rabatt nu om ni tecknar mitt nyhetsbrev.
Jag kommer inte att bombadera er med mail. Absolut inte men om jag skall ha utställningar etc så kommer det att komma inbjudningar etc. Skriv in eran mail på första sidan på min hemsida så kommer ni att få en kod mailad till er som ni sedan lägger in i kassan när ni skall avsluta betalningen för denna poster. I stället för 495 kr så får ni köpa den för 295 kr. Erbjudandet gäller fram till slutet av januari.
Ha en fin dag!
<3

”Playground”

”Playground”

Här är en målning som jag gjorde då Corona kom till oss. Det var så mycket tråkigt som skedde i början när ingen visste hur det skulle vara och hur vi skulle förhålla oss. Jag kom in i en ännu mer färgglad och naiv period i mitt målande.
” Playground ” kändes som ett bra namn på målningen. Det kändes verkligen som en lekplats i livet där allt vart kaotiskt och så fortsatte det under hela år 2020. Nu är det nya tag. Ny härlig energi som skapas. Låt barnet i dig leva ut!
Oavsett hur gamla vi än är…….

Ha en fin dag!
Helena

2021

2021

Ett nytt år har börjat. 2021 som nog många längtat efter. I hopp om att året 2021 skall bli bättre för många av oss.
Ett tufft år 2020.
3 st som jag kände lämnade jordelivet och mina barn har haft diverse saker så det har tagit kraft och energi. Men i allt det sorgliga finns hoppet kvar.
Tyvärr har konsten gått dåligt då många inte kunnat ta sig till utställningar. Dock är jag så tacksam för alla de som valde att komma och handla av mig. Livet måste ju snurra vidare även om Corona finns ibland oss.

Mycket tankar fanns där dag som natt. Är jag på rätt väg? Vad håller jag på med? Är detta mitt liv? Så kommer minnena upp. Jag har trots allt gjort en hel del.
Jag tänker tillbaka på tiden då jag var över i USA 4 ggr på 1,5 år. De utställningar jag haft där och de utställningar jag varit med på i världen. Senast 2018.

Att få gåvan att skapa och glädja människor med min konst är något som känns väldigt bra inombords. För många år sedan sa en människa som jag älskade att ” Vem skulle vilja ha min konst” , ” Vem skulle änns bry sig om att titta på den”? Men samma person sa också till mig att jag aldrig skulle hitta någon som skulle kunna älska mig eller änns stå ut med mig. Så egentligen skall man inte lyssna på de orden men det är tyvärr oftast de orden som fastnar i änns själ. Det som följer med än ibland och det som får än att ibland tveka med vad man håller på med. Det som får än sårbar när ingen kommer eller det som ger så mycket kärlek och hopp när så många kommer……Vi konstnärer ger våran själ, vårat inre och den kamp vi haft inom oss. Vi ger den kärlek och glädje vi har inom oss. De människor vi lärt känna och träffat genom livet. Händelser som vi gått igenom. Allt hamnar i vårt cellminne och pulseras ut genom våra händer när vi skapar de tavlor vi skapar…

Jag hoppas att 2021 skall ge mig en chans att fortsätta med det jag kämpat för så många år. Det som en tid bara gav knäckebröd på bordet. Det som också gett mig en chans att visa min konst i Los Angeles, New York, Chicago, Washington, Florens, Paris, Geneve, Budapest, London , Stockholm och Göteborg. Och inte minst Hemsjö och Karlstad. Vad har jag glömt…….?

Om du läser detta så innebär det också att en ny hemsida är släppt. En hemsida som jag skall sköta helt själv.

Tack snälla ni för att ni kikar in här!
All lycka för 2021!!
Nu kör vi…………….”

En inre resa startar igen….

En inre resa startar igen….

Igår var jag hos min mamma då hon fått en vatten läcka och som skall renoveras i hela källardelen under veckan. Min morbror och moster var också där och hjälpte till. Ja, de ordnar med mycket för mamma vilket känns som en gåva när de bor så nära henne. Vi är väldigt tacksamma jag och min syster.
Jag gick igenom en del saker som måste slängas och packas och hittade gamla bilder från min barndom. Jag såg glad ut även om livet då inte var så lätt för en liten tjej. Som ni vet hade jag kontakt med en författare i Stockholm som en dag skall hjälpa mig sammanställa den bok som jag länge funderat på att skriva. Allt har en tid som jag brukar tänka och den tiden känns som att den närmar sen. Min resa har varit lång och varit i många år. Och kan jag hjälpa en enda person med min resa så har jag lyckats med det som jag vill……. Låt oss se vart detta bär av…….

AnsiktenAnsikten har alltid fascinerat mig. Så som make up artist fick jag gå loss i ansikten. Jag kunde komma på mig själv att kika på olika människors ansikte och fastna i deras ansikte med tankar på hur jag skulle måla dem.
Make up artisteriet föll ganska snart men hann sminka en hel del innan jag la av den drömmen. Målandet med färg på duk och ansikten fortsatte dock. Pga en gammal kund så slutade jag måla ansikten då jag insåg att det var bättre att kunden skapade sitt egna i huvudet. Nu har jag hamnat i en period där jag tröttnat lite på mina ansiktslösa kvinnor. När jag sen blev kontaktad av ett galleri i Barcelona så var de de ansiktslösa som de ville ha till sitt galleri så jag började igen men älskar ögon så jag velar fram och tillbaka. Inser också att man kan göra båda.

Ha en fin dag. Skall ner till Spinneriet lite nu…….Och måla en stor tavla……..

Kram på er alla fina!

Dalai Lama…

8 july och det spöregnar ute. 15 graders sommarvärme ..fniss.. 🤭
Men man skall inte klaga, eller hur? 🤭

Mitt hopp är att alla barnen få vara ute och bada och njuta av sommarlov snart innan skolorna är igång igen. Det är så viktigt att få hämta energi och nu särskilt med tanke på att Corona fortfarande är kvar. Tyvärr verkar värmen utebli i år så det är bara att le och tänka att höstväder och rätta kläder är ganska bra ändå…… fniss.

Dalai dök upp på min Facebook och jag känner och tror att hans visord är de bästa som jag läst genom åren. Tyvärr har jag inte läst någon av hans böcker. Har ni det? 🙂

I dag skall vi åka till Varberg med goda vänner. Ser fram emot det även om regnet smattrar på rutan och den där strandpromenaden verkar inte direkt lockande längre. Vi får bara njuta av stunden……och självklart av glatt umgänget i stället och vem vet….kanske solen tillslut skiner igen. 🤭

💖

Dalais ord:
”I try to think of myself just as one among seven billion human beings. If we emphasise differences between us it creates distance; if I dwell on the idea that I’m Dalai Lama I make myself a prisoner, but if I think of myself as a human being like everyone else it brings us closer. All seven billion human beings are interdependent, so my future like everyone else’s depends on the rest of humanity.”
-Dalai Lama

Mitt konstnärsliv, saker jag gillar /ogillar. Tankar och händelser i mitt liv som präglat mig.

Kategorier